Praktijk voor coaching & supervisie
 
 

Coaching

Soms krijg je in het leven meer te verduren dan prettig voelt. Dit kan komen door een specifieke situatie (bijv. een verandering op het werk of privé) of doordat je simpelweg al langere tijd te veel van jezelf vraagt en de spreekwoordelijke emmer nu overloopt. Je doet jezelf tekort, of je doet anderen te kort, maar eindstand ben je niet meer gelukkig met hoe het gaat in je leven. Mentale coaching kan dan uitkomst bieden. Samen gaan we dieper in op de problemen die je mogelijk ervaart en gaan we op zoek naar waar voor jou de ontwikkeling zit. In gesprekken staan we hier bij stil, met alle aandacht voor jou als persoon, jouw gedragspatronen en jouw valkuilen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat jij de handvatten vindt om weer tevreden en in balans verder te kunnen.Doelen 

Het algemene doel van coaching is mentale ontwikkeling om weer gelukkig, tevreden en/of sterker door het leven te kunnen gaan. Het kan zijn dat je vastloopt binnen werkgerelateerde situaties, maar coaching kan evengoed uitkomst bieden bij persoonlijke problemen. Hieronder staan een aantal voorbeelden genoemd om je een beeld te schetsen van wat mentale coaching kan bieden, maar er zijn ook andere hulpvragen te bedenken waarbij coaching helpend kan zijn. Twijfel je of jouw hulpvraag passend is? Neem dan vrijblijvend contact op, zodat ik met je kan meedenken of coaching passend voor jou zou kunnen zijn.

Werk:

- niet op een gezonde manier kunnen voldoen aan de vraag van jouw werkgever
- geen voldoening meer uit je werk halen
- problemen in contact met anderen (collega's, klanten, cliënten, etc.)
- het gevoel constant op je tenen te moeten lopen
- intimidatie op de werkvloer
- te weinig uitdaging vinden in je werk
- overbelast worden
- er tegenop zien om naar je werk te gaan
- omgaan met perfectionisme


Persoonlijk:

- het gevoel jezelf voorbij te lopen
- niet gelukkig worden van hoe je leven is ingericht (bijv. in relaties, vrije tijdsinvulling of werk)
- moeite hebben je aan te passen aan je nieuwe levenssituatie
- problemen in relaties met anderen ervaren
- geen 'nee' kunnen zeggen
- situaties uit het verleden niet los kunnen laten
- invulling geven na scheiding of overlijden
- te veel controle willen houden
- moeite hebben om vooruit te kijken in het leven

Coach vs. psycholoog
Mentale coaching is gericht op het verder ontwikkelen van jezelf. Ik werk dus niet vanuit het idee dat er iets stuk is wat gemaakt moet worden, zoals bij een psycholoog die vaak stoornisgericht een behandelplan opstelt. In een coaching traject zal ik daarom geen diagnose stellen. Ik neem natuurlijk wel mijn brede kennis en jarenlange ervaring als psycholoog mee, waardoor ik nog beter kan aansluiten bij jouw hulpvraag.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn